Известие

Collapse
No announcement yet.

Нужда от помощ! Сериозно хоспитализиране на Алфа 145 ТС 98-ма г.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Нужда от помощ! Сериозно хоспитализиране на Алфа 145 ТС 98-ма г.

Здравейте колеги,

От 4-р годинки съм горд собственик на въпросната алфичка. Горд, горд, ама за тея 4 години, от непрестанно патуване в чужбина, кинтонемия и тн., та почти никакви ремонти не са правени. Вднъж смяна на филтри, масла, което беше 2009-10 + сменяне на ремъци, ролки, ремонт на перка, стартер и задна чистачка. Това е абсолютно всичко, което е правено по колата до сега.

В последно време имам 3-4 сериозни проблеми - Съединител (тотално за смяна), повдигачи (мнение на поне 10 човека), едната гума скърца брутално след 15 минути каране и само натискане на спирачка, или леко извиване на волан секва гадното скърцане. Отделно преди месеш, когато за последно я подкарах, оборотите започнаха да си се дигат сами, заспиват на 2-3 хил. и това продулжава и в движение, дори след смяна на скорости. <<< Та това са моите проблеми. Знам, че оставя впечатление за немарливост и безхаберие, към хубавата кола. Приемам и си понасям вината, очевидно Обръщам се към вас за помощ, като видели почти всичко в занаята. Имам нужда от съвети за планиране и като цяло справяне с проблема.

П.С Колата е с правен в Италия газов инж., та наистина не искам да се разделям с нея, първа ми е.

2х П.С През цялото време, когато бях в чужбина, някой все успяваше да ме задере, сгъне калник, и тн, та и това се добавя в кошницата..

Предварително благодаря за отделеното време!
    Last edited by Corey Taylor; d.m.y г., 13:19.

Първоначално публикувано от Corey Taylor Покажи съобщение
    В последно време имам 3-4 сериозни проблеми - Съединител (тотално за смяна), повдигачи (мнение на поне 10 човека), едната гума скърца брутално след 15 минути каране и само натискане на спирачка, или леко извиване на волан секва гадното скърцане. Отделно преди месеш, когато за последно я подкарах, оборотите започнаха да си се дигат сами, заспиват на 2-3 хил. и това продулжава и в движение, дори след смяна на скорости.
    1. Съединителя само нов ще го оправи...

2. Това с повдигачите трябва да се види и чуе на живо, така по форума няма как да се определи, но има вероятност и да е вариатор, който трака...

3. Това със скърцането на гумата, всъщност ти скърцат спирачките. Трябва да се почистят хубаво апаратите и там където лягат накладките, също така виж да не би да ти е блокирало буталцето на спирачния апарат и дали се връща нормално...Вдигаш на крик колата и въртиш гумата - гледаш дали се върти леко или трябва повече усилие спрямо другите...

4. Това с оборотите може да е от проблем със стъпково моторче или с оглед на това, че колата ти виси и не се кара с месеци - жилото на газта да не е ръждясало и да задържа?
    Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Благодаря за отговора!

За скърцането, един майсто ми рече, че е най-вероятно лагер, обаче заради факта, че скърца само след някакво каране, ми каза да карам докато не скърца нон-стоп.. Ебати майстора А инъче за оборотите, тва се появи след доста каране, демек не е от заседяване, или не изглежда така на пръв поглед..

Comment

Първоначално публикувано от Corey Taylor Покажи съобщение
        Благодаря за отговора!

За скърцането, един майсто ми рече, че е най-вероятно лагер, обаче заради факта, че скърца само след някакво каране, ми каза да карам докато не скърца нон-стоп.. Ебати майстора А инъче за оборотите, тва се появи след доста каране, демек не е от заседяване, или не изглежда така на пръв поглед..
        Лагер се сменя, така или иначе аз го броя за консуматив.Нито е свръхсложно, нито е суперскъпо. А за оборотите - при ТС това си е запазена марка. Само чукни "Проблем с оборотите" на търсачката и си вземи отпуск да четеш Но не вярвай много на тия "спецове", дето пишат че няма оправия. Просто трябва да попаднеш на човека,дето знае как да ги оправи .
        ...
        155 1,6 TS 16V `96
        166 2,4 JTD `99
        147 1,9 JTDm 8V `07

Comment

Working...
        X